google-site-verification=XtKKqRbJ9gM24tDGa91M0fp6DO8xwwqhZOI4iSwZUMk Mylife Psikolojik Danismanlik ve Koçluk - Psikolog, Pedagog, Terapist
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/mylifepsikoloji
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905447243650
  • https://www.twitter.com/mylifepsikoloji
  • https://www.instagram.com/mylifepsikoloji
Üyelik Girişi
Ziyaretçiler
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam96
Toplam Ziyaret1105321
Ürün ve Hizmetler
Site Haritası
Anket
Hangi Koçluk Hizmetine İhtiyaç Duyuyorsunuz?
Takvim

Anasayfa


     Veli Akademileri

   
Ürün Kodu : 01
Üretici : Mylife Danışmanlık
Fiyat : 1000 TL (KDV Hariç)
Ürün Özellikleri
VELİ AKADEMİLERİ EĞİTİM KONULARI 1. Aile Ahlakı ve Çocukta Ahlaki Gelişim: Aile kültürü ile anne-baba tutum ve davranışları çocuğun gelişimini ve so
 Sipariş        Detaylar
 
 
Detaylar

VELİ AKADEMİLERİ EĞİTİM KONULARI

 

  1. Aile Ahlakı ve Çocukta Ahlaki Gelişim:

 Aile kültürü ile anne-baba tutum ve davranışları çocuğun gelişimini ve sosyal hayatını nasıl etkiler? Aile ve çevrenin çocuğun ahlaki gelişimine olumlu ve olumsuz etkileri nelerdir? Çocuğun ahlaki gelişiminde ailenin yeri ve önemi nedir?

 

  1. Aile İçi İletişim:

Aile bireylerinin birbirlerine karşı görev ve sorumlulukları nelerdir? Aile içerisindeki sağlıklı iletişimin çocuğun gelişimine katkıları nelerdir? Aile içindeki iletişimsizliğin çocuğun gelişimine olumsuz etkileri nelerdir? Ailede demokratik ortamın aile içi iletişime, aile huzuruna olumlu katkıları nelerdir? Aile içi iletişim sorunları nasıl çözülür? Çatışmaya dönüşmeden problem çözme ve aile içinde etkili iletişim kurma becerisi nedir? Etkin dinleme nasıl yapılır?

 

  1. Akademik Başarı:

Çocuğun akademik başarısına etki eden faktörler arasında ailenin yeri ve önemi nedir?

 

  1. Bağımlılıklardan Korunma:

Çocuğun bağımlılıklardan ve zararlı alışkanlıklardan korunması için nelere dikkat edilmelidir? (Sigara-Alkol-Uyuşturucu-Teknoloji vd.)

 

  1. Çevre Bilinci ve İsraf:

Çevre bilinci, doğa sevgisi, çevre temizliğinin insan hayatındaki yeri ve önemi nedir? Çocuğun çevre bilinci ve doğa sevgisi kazanması ile çevre temizliğinin içselleştirilmesinde ailenin önemi nedir? İsrafı önleme, kamu kaynaklarına / mallarına sahip çıkma bilinci kazanmada ailenin etkisi nelerdir? Bilinçli tüketici ne demektir. İsrafı önlemedeki önemi…

 

  1. Görgü Kuralları Görgü kuralları nasıl kazandırılır?

Çocuğun görgü kurallarını içselleştirilmesinde aile ve toplumsal çevrenin önemi nedir?

 

  1. Hijyen ve Sağlıklı Beslenme

Diyabet; göz, ağız, diş sağlığı, beden temizliği, evde ve okulda hijyen, sağlıklı beslenme, obezite ve korunma yolları…

 

  1. İstanbul Kültürü İstanbul kültürü nedir?

Dil, kültür, bireysel hayat ve sosyal hayat bakımından “İstanbullu (olmak)” ne demektir? İstanbul’da yaşamak neleri gerektirir? Yaşadığımız kenti ne kadar tanıyoruz?

 

  1. Mahremiyet, İhmal ve İstismar

Ailenin mahremiyet eğitimi konusunda çocuğa örnek olması ve onu bilinçlendirmesi. Çocuk ihmali nedir? Çocuklar istismardan nasıl korunur?

 

  1. Okul Kuralları ve Devamsızlıkların Önlenmesi

Çocuğun okul kurallarına uymasında ailenin önemi ve etkisi… Devamsızlıkların önlenmesinde okul-veli iş birliğinin önemi ve ailenin dikkat etmesi gereken diğer hususlar…

 

11 Okul-Aile İş Birliği

Çocuğun okulu ve dersleri sevmesi nasıl sağlanır? Öğretmene saygı ve sevginin eğitime olumlu katkısı nedir? Çocuğun okul ve sosyal hayat başarısında okul-aile iş birliğinin önemi…

 

12 Okuma Kültürü

Okuma kültürünün çocuğun akademik ve sosyal bakımlardan gelişimine katkısı nedir? Aile, çocuğun okuma alışkanlığı kazanmasına ve okuma kültürü edinmesine nasıl katkı sağlar?

 

13 Olumlu Tutum ve Davranışlar

Çocuğa olumlu tutum ve davranışlar kazandırılmasında ailenin ve çevrenin önemi ve katkıları nelerdir?

 

14 Örnek Anne Baba ve Huzurlu Aile

Çocuk, öncelikle kimlerden, nasıl etkilenir? Öğüt verme yerine örnek olma anlayışının önemi… Huzurlu ailenin çocuğun eğitim-öğretim ve sosyal hayatına etkisi…

 

  1. Psikolojik Sorunlar ve İstenmeyen Davranışlar

Çocukta istenmeyen davranışlar ve davranış bozuklukları nelerdir? Nasıl önlenir? Çocuğun okul döneminde/ortamında veya sosyal hayatta olası psikolojik problemlerine çözümcül yaklaşımlar nelerdir?

 

  1. Sorumluluk Bilinci

Çocuklara sorumluluk bilinci (kendine, ailesine, çevreye, okula karşı…) nasıl kazandırılır?

 

17 Sosyal Çevre ve Arkadaş Seçimi

Akrabaların ve sosyal çevrenin (komşu, arkadaş...) çocuğun ahlaki gelişimi ile tutum ve davranışları üzerindeki etkileri nelerdir?

 

18 Sosyal Medya ve Teknolojiyi Bilinçli Kullanma

Sosyal medyanın ve dijital teknolojinin bilinçli bir şekilde kullanımı nasıl sağlanır? Çocuk, sosyal medya ve dijital teknolojinin olumsuz etkilerinden nasıl korunabilir?

 

  1. Sosyal Sorumluluklar

Sosyal sorumluluk nedir? Çocuğun sosyal sorumluluklar kazanmasında ailenin etkisi nedir? Çocuğa sosyal sorumluluklar nasıl kazandırılır?

 

20 Şiddet

Şiddet nedir, çeşitleri nelerdir? Çocuğu nasıl etkiler? Şiddetten korunma yolları nelerdir? Aile içi şiddet, akran zorbalığı, çete, terör ne demektir?

 

21 Trafik Kuralları ve Adabı

Trafik kurallarına uymanın ve trafik kurallarının içselleştirilmesinde aile ve toplumsal çevrenin önemi nedir?

 
 
Talep Formu
İsim
Sipariş Miktarı
E-Mail
Telefon
İl
Adres
Kargo Tercihi
Mesaj