google-site-verification=XtKKqRbJ9gM24tDGa91M0fp6DO8xwwqhZOI4iSwZUMk Mylife Psikolojik Danismanlik ve Koçluk - Psikolog, Pedagog, Terapist
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/mylifepsikoloji
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905447243650
  • https://www.twitter.com/mylifepsikoloji
  • https://www.instagram.com/mylifepsikoloji
Üyelik Girişi
Ziyaretçiler
Aktif Ziyaretçi1
Bugün Toplam66
Toplam Ziyaret1104051
Ürün ve Hizmetler
Site Haritası
Anket
Hangi Koçluk Hizmetine İhtiyaç Duyuyorsunuz?
Takvim
Çocuk Gelişim Uzmanı Suzan Sevindik Pedagog 0533 373 81 23
nazus29bfs@gmail.com
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ
09/01/2021

OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM kurumları toplumun yapı taşlarıdır. Temel gelişim yaşı,0-6 aralığıdır. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir. OKUL ÖNCESİ EĞİTİM amacı çocuklar da öğrenmeye ilgi uyandırmak varolan yeteneğini ön plana çıkarmaktır.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM çocuğun yüksek öğrenme potansiyeline sahip olduğu bu dönem olarak bilinmektedir. Uygun koşullarda yetişen çocuklar daha hızlı bir gelişim gösterirler. Oku öncesi dönemi bedensel, psikomotor , sosyal -duygusal ,zihin ve dil gelişimlerini büyük ölçüde tamamlandığı kişiliğinin şekillendiği bir dönemdir.Eğitim öğrenci öğretmen veli üçgeninden oluşan bir platformdur. Bu birliktelik ne kadar saygılı olursa çocuklarda sağlam bir kişilik kazanır. Sosyal çevre oluşturma açısından geleceğe hazırlayan en önemli ortamdır. Okul ÖNCESİ EĞİTİM önemli ve her çocuk gereklidir.

OKUL ÖNCESİ EĞİTİM almayan çocukların geneli evde zaman geçirmek için ne yazık ki tablet telefon ve ekran karşısında vakit geçirmektedir. Durum çocukta dikkat ve konsantrasyon eksikliği yaşamasına neden olur. OKUL ÖNCESİ EĞİTİM alan çocuklar yaşıtları ile eğitici aktiviteler içerisinde bulunduğu için dikkat ve konsantrasyon eksikliği yaşamamakla birlikte kalitelide bir zaman geçirmiş olur.

 Eğer çocuğunuz okul korkusu ve kaygısı taşıyorsa bir uzmandan destek alarak eğitim hayatına   sağlam bir temel inşa edebilirsiniz.



303 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ÇOCUK NEYİ UNUTMAZ. - 03/03/2021
Çocukluk dönemi beynimizin hızla gelişip şekillendiği dönemdir.Çocuklar herşeyi unutur ama yaşattığınız hisleri unutmaz.
İNATÇI ÇOCUKLA BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI - 17/02/2021
Her yaş grubunda karşımıza çıkan anne babaların kabusu haline gelen çocuklar da inatlaşma ve hayır kelimesini kabullenememe.
DİSLEKSİ OKUL ÖNCESİ DÖNEM DE FARKEDiLİR Mİ ? ÖNCELİKLE DİSLEKSİ NEDİR? - 27/01/2021
Disleksi özel öğrenme güçlüğüdür. Disleksi özel öğrenme güçlüğüdür. Disleksi okuma bozukluğu olarakta tanımlanabilir .Disleksi çocuğun dil sisteme ile ilgili bozukluk yaşamasıdır.
PANDEMİ SÜRECİNDE DERS ÇALIŞMAK İSTEMEYEN ÇOCUĞA NASIL DAVRANMALIYIZ? - 22/01/2021
Ders çalışmak beynin sevmediği bir eylemdir. Özellikle de pandemi süresinde bozulan düzen ve eğitim sistemi de buna gem vurmaktadır. Bunu beynimize kabul ettirmek gerekir.
HANGİ DURUMLARDA PEDAGOG´A BAŞVURULUR? - 07/01/2021
Ebeveynler çocuklarının mutlu ve sağlıklı büyümeleri için, çocukların hayatlarındaki önemli değişikliklerde yaşanabilecek olası problemleri önlemenize ve çocuğunuzun mutlu ve sağlıklı yetişmesine zemin hazırlayacaktır.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNDE AKIL VE ZEKA OYUNLARININ ÖNEMİ - 25/12/2020
Çocukların hangi yaşta olursa olsunlar, olmazsa olmazları oyunlardır. Oyun oynarken çocuklar birçok gelişimlerini tamamlamış olurlar. Çocukluk döneminin başı sayılan, okul öncesinde “Akıl ve Zeka Oyunları” nın uygulanması çocuklarda aşama-aşama kişi