google-site-verification=XtKKqRbJ9gM24tDGa91M0fp6DO8xwwqhZOI4iSwZUMk Mylife Psikolojik Danismanlik ve Koçluk - Psikolog, Pedagog, Terapist
  • Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/mylifepsikoloji
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905447243650
  • https://www.twitter.com/mylifepsikoloji
  • https://www.instagram.com/mylifepsikoloji
Üyelik Girişi
Ziyaretçiler
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam48
Toplam Ziyaret1105391
Ürün ve Hizmetler
Site Haritası
Anket
Hangi Koçluk Hizmetine İhtiyaç Duyuyorsunuz?
Takvim
Çocuk Gelişim Uzmanı Suzan Sevindik Pedagog 0533 373 81 23
nazus29bfs@gmail.com
PANDEMİ SÜRECİNDE DERS ÇALIŞMAK İSTEMEYEN ÇOCUĞA NASIL DAVRANMALIYIZ?
22/01/2021

PANDEMİ SÜRECİNDE DERS ÇALIŞMAK  İSTEMEYEN ÇOCUĞA NASIL DAVRANMALIYIZ?

Ders çalışmak beynin sevmediği bir eylemdir. Özellikle de pandemi süresinde bozulan düzen ve eğitim sistemi de buna gem vurmaktadır. Bunu beynimize kabul ettirmek gerekir. Öğrenme özü itibariyle içten gelen bir yönelim iken, ders çalışma dıştan gelen bir taleptir. Dolayısıyla birçok çocuk ders çalışmanın gerekli olduğunu bildiği halde bunun gereğini yapmaz.

Öncelikle ders çalışmak istemeyen bir çocuğu zorlamamalıyız. Zorla yaptığı için keyif almayacaktır ve bu sonuç kısa süreli olacaktır. Ders çalışması için öncelikle bir çocuğun motive olması gerekir. Önce Söylediği hedef ve meslekler konusunda şevklenmesini sağlayın . Böylece neden çalışması gerektiğini bir nevi anlatmış olursunuz. Hedeflerinin onu cezbetmesini sağlayın ve başarabildiğini gösterin. Başardığını gören çocuk kendine güvenir ve yaptığı dersten haz duymaya başlar.

Çocuğu ders çalışmaya teşvik etmek için önemli ölçüde çocuğunuzla doğru iletişim kurmayı deneyin. İleri de ne yapmak istediği ile ilgili sorular sorun.

 ılımlı ve ilgili olun. Emir kipi kullanarak rahatsızlık uyandırmayın. Çocuklar en iyi oyun ile öğrenir. Ders çalışmalarını renklendirmek için yarışmalar, ve keyif alabileceği zeka oyunları ile ders aralarında destek verilmelidir. Dersi çocuk için eğlenceli hale getirirsek sıkılmadan sorumluluğunu yerine getirmiş olur. Çocuğa ders çalışma alışkanlığı kazandırmaya yönelik tutum çok önemlidir.

Ders çalışmada alışkanlık kazandırılırken ,ödüllendirme  yapılabilir ama ödül sadece bir araçla amaca yönlenmesini sağlamaktır .Ödül bağımlısı yapmadan gerektiği kadar ölçüyü kaçırmadan dengede tutmak gerekir. Çalışma becerilerini geliştirmek için önemli bir nokta da ,çalışma süresinin ve miktarının çocuğunuzun  özelliklerine göre aşamalı olarak artırılması gerekir.

Çocuğunuzu ders için motive etmekte zorlanıyorsanız yada nasıl bir yol izleyeceğinizi bilmiyorsanız bunun için bir uzmandan yardım almanız yeterli olacaktır.



258 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

ÇOCUK NEYİ UNUTMAZ. - 03/03/2021
Çocukluk dönemi beynimizin hızla gelişip şekillendiği dönemdir.Çocuklar herşeyi unutur ama yaşattığınız hisleri unutmaz.
İNATÇI ÇOCUKLA BAŞA ÇIKMANIN YOLLARI - 17/02/2021
Her yaş grubunda karşımıza çıkan anne babaların kabusu haline gelen çocuklar da inatlaşma ve hayır kelimesini kabullenememe.
DİSLEKSİ OKUL ÖNCESİ DÖNEM DE FARKEDiLİR Mİ ? ÖNCELİKLE DİSLEKSİ NEDİR? - 27/01/2021
Disleksi özel öğrenme güçlüğüdür. Disleksi özel öğrenme güçlüğüdür. Disleksi okuma bozukluğu olarakta tanımlanabilir .Disleksi çocuğun dil sisteme ile ilgili bozukluk yaşamasıdır.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİN ÖNEMİ - 09/01/2021
OKUL ÖNCESİ EĞİTİM kurumları toplumun yapı taşlarıdır. Temel gelişim yaşı,0-6 aralığıdır. Eğitimin ilk basamağını oluşturan okul öncesi eğitim gömleğin ilk düğmesidir.
HANGİ DURUMLARDA PEDAGOG´A BAŞVURULUR? - 07/01/2021
Ebeveynler çocuklarının mutlu ve sağlıklı büyümeleri için, çocukların hayatlarındaki önemli değişikliklerde yaşanabilecek olası problemleri önlemenize ve çocuğunuzun mutlu ve sağlıklı yetişmesine zemin hazırlayacaktır.
OKUL ÖNCESİ EĞİTİMİNDE AKIL VE ZEKA OYUNLARININ ÖNEMİ - 25/12/2020
Çocukların hangi yaşta olursa olsunlar, olmazsa olmazları oyunlardır. Oyun oynarken çocuklar birçok gelişimlerini tamamlamış olurlar. Çocukluk döneminin başı sayılan, okul öncesinde “Akıl ve Zeka Oyunları” nın uygulanması çocuklarda aşama-aşama kişi