• Anasayfa
  • Favorilere Ekle
  • Site Haritası
  • https://www.facebook.com/mylifepsikoloji
  • https://api.whatsapp.com/send?phone=+905447243650
  • https://www.twitter.com/mylifepsikoloji
  • https://www.instagram.com/mylifepsikoloji
Üyelik Girişi
Ziyaretçiler
Aktif Ziyaretçi2
Bugün Toplam36
Toplam Ziyaret1074919
Ürün ve Hizmetler
Site Haritası
Anket
Hangi Koçluk Hizmetine İhtiyaç Duyuyorsunuz?
Takvim
Aile Evlilik Çift Danışmanı Ekrem Culfa 0532 158 35 55
ekremculfa@gmail.com
BOŞANMA KARARI ÖNCESİ VE SONRASINDA NELER YAPILMALI VE NASIL BİR YOL İZLENMELİDİR?
06/11/2021
BOŞANMA KARARI ÖNCESİ VE SONRASINDA NELER YAPILMALI 
VE NASIL BİR YOL İZLENMELİDİR?

Araştırmalara göre evliliklerin yarısı ilk 7 yıl içinde son bulmaktadır. Boşanmaya kimi zaman duygusal ayrışmalar sebep olurken kimi zaman maddi veya manevi sorunlar sebep olmaktadır. Bütün bunlarla birlikte #boşanma kararının öncesine ve sonrasında ne gibi kararlar alınmalı, nasıl bir yol izlenmelidir? 
Prof. Dr. Ekrem Çulfa boşanma kararı öncesi ve sonrası yapılması gerekenleri açıklıyor...

"ÇOCUKLAR SUÇLANMA VE ÖFKE DUYGUSUNA KAPILABİLİRLER"

Boşanma kararı öncesine evli çiftlerin çocuklarının suçlanma ve öfke duygusuna kapılabileceğini belirten Prof. Dr. #EkremÇulfa, bilhassa erken yaşlardaki #çocuklarda bu gibi davranışların görülebilmesinin ileri yaşlardaki çocuklara nazaran daha muhtemel olduğunu söyledi.

Çocuğun daha evvel yapmış olduğu herhangi bir davranışın boşanmaya sebep olabileceğini düşündüğünü söyleyen #Çulfa, bunların yanı sıra boşanma kararından ötürü herhangi bir ebeveynini suçlayabileceğini ve ona öfke duyabileceğinin altını çizdi.

"BOŞANMA KARARI İLK OLARAK MUTLAKA ANNE-BABADAN DUYULMALIDIR"

Prof. Dr. Ekrem Çulfa çocuğun boşanma kararını ebeveynlerinden mutlaka duyması gerektiğini söyledi ve gerekirse #psikolog veya #pedagog yardımı da alınabileceğini belirtti. Çocuğun yaşına göre açıklama yapılmasının önemine vurgu yapan Çulfa, boşanma sürecinden sonra anne-babanın ona olan sevgisinin değişmeyeceğini, anne veya babanı belirli günlerde görebileceğinin mutlaka izah edilmesi gerektiğini açıkladı. Boşanma sürecinden sonra çocuğun hayatında kısa vadede büyük değişimler olabileceğini belirten Çulfa, çocuğun güvende olduğunu hissettirmenin çocuk açısından büyük önemi olduğunun altını çizdi.

"BOŞANMANIN İLK YILI SIRF ÇOCUKLAR İÇİN DEĞİL YETİŞKİNLER İÇİN DE ZORDUR"

#Araştırmalar neticesinde boşanma sonrasında kadınların üçte ikisinde, erkeklerin üçte birinde önemli #ruhsal #sorunlar meydana geldiğini belirten Çulfa, bu sorunların üstesinden gelmenin #PsikolojikYardım ile daha kolay olabileceğini söyledi. İstenmeyen yahut sert bir boşanma yetişkin bireylerin kişiliğini geriye atabileceğini ve çocukları arasında rol değişimi olabileceğini belirten Çulfa, çocukların ebeveynlerine bakmak zorunda dahi kalabileceğini hatta ilerleyen zamanlarda başkalarına muhtaç hale gelebileceğinin de önemine vurgu yaptı ve bu çarpık gelişimden ötürü çocuk bireylerde belli ruhsal bozukluklar ortaya çıkabileceğinin de altını çizdi. (Örn. #Öfke patlaması, #kaygı bozuklukları, akademik ve akran grubu ile ilişkilerde güçlükler) #Ayrılma veya boşanma sonrasında bireylerim kendilerini insanlardan soyutlayabileceğini veya sosyal yaşamlarını olağanüstü bir biçimde sürdürmeye çalışabileceğinin de vurgusunu yapan #Prof. #Dr. Ekrem Çulfa, bu bireylerin boşanma sonrası meydana gelen ruhsal sorunlarını inkar ederek her şeye uyum sağladığını ve güzel bir hayat sürdürdüğünü zannedebileceğini de söyledi. Bu sorunların üstesinden gelmenin püf noktalarının ise açıklama yapmayı daim kılmak ve mevcut düzeni stabil tutmak olduğunu belirtti. #Ayrılık ve #Boşanma Hattından 0544 724 3650 den Mylife #Psikoloji ye ulaşabilirsiniz.


100 kez okundu. Yazarlar

Yorumlar

Henüz yorum yapılmamış. İlk yorumu yapmak için tıklayın

Yazarın diğer yazıları

Selamlaşmaların Gizli Değeri ve Anlamı Nedir? - 27/07/2022
Yeni bir psikolojik bilimsel araştırma, küçük bir hareketin ve sözün gücünü nasıl hafife aldığımızı ortaya koyuyor... Bilimsel araştırmalara göre yazılan bu makalenin önemli noktaları ve konu başlıkları:
Bazı İnsanlar Neden Hayattan Asla Memnun Olmazlar - 19/07/2022
Bazı insanların hayattan neden memnun olmadığına dair şaşırtıcı psikolojik araştırmalar ve bilimsel sonuçlar var… Bu çok iyi bir haber!
İnatçı Çocuk ile Baş Etme Yolları - 12/03/2022
Eğer çocuğunuz sözünüzü dinlemiyor, kendi bildiğini okuyor, iletişim kurmuyor ve tepkisel davranıyorsa bu önerilere mutlaka dikkat edip istikrarlı bir şekilde düzenli uygulayın. Bu yazımda “inatçı çocuk ile baş etmenin temel yolları” nı geniş bir şe
AİLE-EVLİLİKTE VE ÇİFT İLİŞKİLERİNDE FARKLILIKLAR ZENGİNLİĞE DÖNÜŞTÜRÜLEBİLİR Mİ? - 12/03/2022
DEĞERLİ Okuyucu, Aile Evlilik Çift Danışmanı ve İlişki Uzmanı olarak aile-evlilikte ve eş seçiminde farklılıkların önemini yazdım. İyi okumalar…
EVLİLİKTE VE İLİŞKİLERDE AYRILIK BLÖFÜ YAPMAK NE ANLAMA GELİYOR? - 12/03/2022
Günümüzde aile evlilikte ve çiftler arasında ilişkilerin güzel yanları olduğu kadar zorlu yanları da vardır. Özellikle tartışmalar, çiftlerin problem çözme becerilerinden direkt etkilenir. Bu tartışmalar anında zorlu süreçler yaşayan çiftler bazen h
ERTELEME SORUNU VE ÇÖZÜMLERİ - 06/03/2022
Erteleme Sorunu Nedir? Belirtileri ve baş etmek için kullanılan profesyonel yardım yöntemleri nelerdir
KİŞİSEL GELİŞİM İÇİN TAKTİKLER - 06/03/2022
Kişisel gelişim yöntemleri ve eğitimleri; mutlu, huzurlu ve başarılı olmak için hayati önem taşır. Aşağıda yazdığım ipuçları, kişisel eğitiminize ve kendinizi motive etmenize hemde bunu sürdürebilmenize yardımcı olacaktır. Eğer bu taktikleri düzenli
Akıl ve Zeka Oyunlarının Önemi ve Faydaları Hakkında - 05/03/2022
Hemen herkes beyninin en iyi şekilde ve sağlıklı çalışmasını, düşünce-duygu-davranış dengesini koruyarak yüksek performans göstermesini ister.
Affedemediklerimizi Hangi Koşullarda ve Nasıl Affedebiliriz ? - 05/03/2022
Affetmek sizi özgürleştirir. Affetmeyi seçtiğinizde çevrenizdekiler gibi siz de bunun yararını fazlasıyla görürsünüz.Başkalarını veya kendinizi affetmeniz farketmez. Affetmek sizi geçmiş zincirlerinizden kurtarır vegerçek potansiyelinizin farkına va
 Devamı